Menu

Lan

Laneno seme slovi kot eno najstarejših semen s številnimi blagodejnimi učinki. Vsebuje veliko vlaknin, vitaminov in mineralov, ki jih najbolje izrabimo iz sveže zmletih lanenih semen.

Uporabljemo ga z jogurtom ali kefirjem ter skupaj v müslijih. Kot dodatek jedem med kuhanjem ali pri serviranju, npr. kot posip po solati, juhah, pri pripravi mesnih polpetov, pri peki kruha, pekovskih izdelkov in piškotov.

Laneno seme  zelo pripomore   pri prebavi. Lahko ga tudi zmeljemo, vendar ga moramo hraniti v temni posodi, ker začne hitro izgubljati koristne snovi.

Laneno seme je majceno in ploščato, barva niha od svetlo do temno rjave. Kadar seme namočimo v vodi, ga obda sluzast ovoj. Kot tak se uporablja za čiščenje organizma in je idealno hranilo ob spomladanskem postu, čiščenju in prenovi telesa. Uživamo ga redno, eno do dve veliki žlici na dan, pomešani z desetkrat toliko vode.

V trgovino Nazaj na izdelke