Menu

O nas

 

REFERENCE

rams planet_bio  eurospin      meja_sentjur tus mercator kea               

Podjetje AGONA d.o.o. je podjetje z dvajsetletno tradicijo na področju proizvodnje in prodaje. Ustanovljeno je bilo leta 1992 kot družinsko podjetje. Njegova glavna dejavnost je bila sprva uslužnostno pakiranje, nato pa je sčasoma prešlo na pakiranje proizvodov lastne blagovne znamke, katere asortiman obsega suho sadje, oreščke in semena. Glede na vse večjo osveščenost kupcev in ekološke trende, so leta 2010 naredili nov korak v razvoju ter podjetje
usmerili v pakiranje ekološko pridelane hrane. Za te dejavnosti so pridobili tudi certifikat (kopija priložena v prilogi).

Pakiranje živil ima odločilno vlogo v živilski verigi in predstavlja pomembno vlogo pri kakovosti in varnosti živil.
Embalaža zaščiti živilo pred vplivi okolja, kot so svetloba, kisik, vlaga, mikroorganizmi, insekti, glodavci, prah, mehanske poškodbe itd. Pomembne značilnosti embalaže so še:
• označbe, ki natančno informirajo potrošnika o izdelku,
• praktičnost embalažne enote (lahko odpiranje, ponovno zapiranje, lahko doziranje, segrevanje v mikrovalovni pečici…),
• embalaža ne sme vplivati na varnost živil, biti mora relativno poceni, tehnično lahko izvedljiva in prijazna okolju (možnost ponovne uporabe ali recikliranja).

Embalaža ima že dolgo časa pomembno vlogo v proizvodnji, zaščiti in ohranjanju kakovosti in varnosti živil. Zahteve potrošnikov po povečani varnosti, kakovosti in trajnosti pakiranih živil, so posledica modernega načina življenja (uporaba pakiranih pred pripravljenih jedi, itd.) silijo proizvajalce, distributerje in trgovce k nenehnim izboljšavam. Trendi zmanjševanja aditivov in konzervansov v živilih še dodatno nalagajo nove funkcije embalaži in načinu pakiranja.
V družbi Agona d.o.o. se zavedajo svojega mesta v prehrambni verigi, zato neprestano delajo na tem, da so njihovi proizvodi varni in zdravi. Skozi vsakodnevni proces izvajanja načel dobre proizvodne prakse in dobre higienske prakse dosegajo usklajenost z zakonskimi zahtevami in internimi zahtevami podjetja, ki so si jih predpisali, da bi lahko svoje poslovanje uskladili z zahtevami HACCP sistema in veljavne zakonodaje na področju živil. Vsi zaposleni na svojem področju dela spoštujejo načela stroke, zakonske predpise Republike Slovenije in Evropske direktive.

agona_izdelki

 

Bučnice

 

Poslovni uspeh podjetja temelji na stalnem ozaveščanju zaposlenih o pomenu varnosti živil, prepoznavanju potreb kupcev in njihovem zadovoljstvu. Kontinuirano nadzirajo proizvedene proizvode z namenom, da zagotovijo njihovo kvaliteto in varnost. Delo vseh zaposlenih temelji na medsebojnem sodelovanju z namenom realizacije zastavljenega cilja. Imenovali so HACCP tim in vodjo tima, ki redno določa letne cilje, tako da je omogočena realizacija postavljene vizije, poslanstva in politike varnosti živil. Njihov končni cilj je varen proizvod in zadovoljen kupec, ki vedno znova sega po njihovih proizvodih.

Vrednota podjetja je usmerjenost k visokokakovostnim izdelkom. Pri tem jih odlikujejo naslednje kvalitete:
• ODLIČNOST – vse kar počnejo je vredno početi najbolje,
• UČINKOVITOST – njihov cilj je biti hiter pri odzivih na potrebe in želje kupcev, pri reševanju izzivov in sami izvedbi naročila,
• PARTNERSTVO IN ZAUPANJE – dobri in odprti medsebojni odnosi,
• USTVARJALNOST IN INOVATIVNOST – iščemo nove in boljše poti za zadovoljstvo naših kupcev,
• ISKRENOST – delo hočemo opraviti najbolje, odkrito in pošteno vložimo svoj trud in sebe,
• IZPOLNJEVANJE OBLJUB – spoštujemo dane obljube in jih skušamo v celoti zadovoljiti.
Sedež podjetja skupaj s svojim proizvodnim obratom najdemo v industrijskem delu mesta Šentjur pri Celju, na naslovu Ljubljanska cesta 38.
. Najpomembnejši izdelki/storitve podjetja

Podjetje Agona d.o.o. se ukvarja s pakiranjem in prodajo izdelkov lastne blagovne znamke. Njihova ponudba zajema:
• zmlete lešnike, orehe, mandeljne in mak,
• pripravljene nadeve za peko (orehov, makov in lešnikov),
• semena (lan, sončnice, sezam, bučnice in razne mešanice) ter
• suho sadje (jabolka, hruške, slive, rozine, marelice).

• Pogosto uslužnostno polnijo še fižol in razna semena, največji izziv pri tem pa jim predstavlja pakiranje ekološko pridelane hrane (različna olja,semena,praškasti
Izdelki…

• Ponosni so, da so leta 2010 pridobili tudi certifikat Inštituta KON-CERT za prepakiranje ekoloških živil in pakiranje ekoloških izdelkov, izdelava mešanic (kopija certifikata priložena).

• V proizvodnji imajo več pakirnih strojev, in sicer avtomatičnega, polavtomatičnega in stroj za polnjenje tekočin. Stroji so ustrezni glede na evropske standarde in delujejo koračno po sistemu »formiraj – doziraj – zavari«. Opremljeni so z ustreznimi dozirnimi enotami ter sistemi za tiskanje ali označevanje, kontrolno tehtnico, sistemi za etiketiranje ipd.